Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka ovat merkitty *
Jo ensimmäisestä Thaimaan matkastani alkaen yksi paikallisista lempiruuistani on ollut Pad Thai, eli tyypillinen paikallinen pikaruoka paistetut nuudelit kanalla tai katkaravuilla. Tämä annos päätyy lautaselle useasti myös Suomessakin Thai-ravintolassa syödessä. Tässä sinulle Pad Thai resepti, jolla minä valmistan kyseisen annoksen.
Viimeisimmällä reissulla Phuketin saarella kyseisen annoksen hinta vaihteli 60 ja 100 bahtin välillä riippuen paikasta, kalleimmat hinnat olivat ravintoloissa ja halvimmat taas ns muovituolipaikoissa. Kyseinen ruoka on helppo valmistaa kotonakin ja lähes kaikista kaupoista löytyy tarvittavat aineksetkin.

Resepti
Ainekset neljän hengen annokseen
- 200g riisinuudeleita
- 3rkl öljyä paistamiseen
- 300g maustamattomia broilerinsuikaleita (fileesuikaleita)
- 1 kevätsipulin varsi
- 2kpl valkosipulinkynttä
- 2kpl kananmunaa
- 2rkl tofua (pieninä paloina, voi jättää poiskin)
- purkillinen mungpavunituja
- 1/2dl suolapähkinöitä hienonnettuna
- Pad thai-kastiketta

Valmistaminen
Nosta nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna tekeytyä noin 2 minuuttia.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla tai vokissa. Lisää broilerit ja kuoritut, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sekoitellen, kunnes broilerit ovat kypsiä. Siirrä syrjään ja pyyhi pannu puhtaaksi.
Valuta ja huuhtele nuudelit. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista nuudeleita hetki. Lisää kastike ja pyöräytä sekaisin, kunnes kastike on lähes imeytynyt nuudeleihin. Siirrä nuudelit pannun reunoille.
Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää paloiteltu tofu. Kumoa seos pannun keskelle. Anna munan hetki hyytyä ennen kuin sekoitat sen nuudelin joukkoon. Jatka paistamista hetki.
Lisää joukkoon broileri-sipuliseos ja idut. Anna Pad Thain kuumentua kauttaaltaan.
Ripottele Pad Thain päälle juuri ennen tarjoamista ruohosipulia tai kevätsipulia sekä halutessasi korianteria. Lisää murskatut pähkinät lautasen reunalle ja lisää limenlohko.

Broilerin tilalla voit käyttää katkarapuja tai pelkkää tofua, jos haluat kasvisversion.
Pad Thai kastiketta löytyy valmiina kaupoista, mutta jos haluat itse tehdä kastikkeen niin kala- ja osterikastikkeita löytyy myös kaupoista. Itse tykkään käyttää alla olevassa kuvassa olevaa Spice Up! in kastiketta sekä jokaisesta marketista saatavia Mama-riisinuudeleita.

Helsingin Thai-ravintolat
Useimmiten Thai-ruokahimon iskiessä suuntaan Malmille Thai Thai ravintolaan, jossa mielestäni on kaupungin paras Pad Thai. Arkisin maanantaista perjantaihin paikka tarjoilee lounasta kello 11.00-15.00, salaatti, keitto ja jälkiruokakahvi on buffassa, mutta pääruoan voi valita listalta, Pad Thaita on saatavilla joka päivä. Paikassa on myös vegaanisia vaihtoehtoja.
Mutta koska makuja on monia, niin saatat tykätä myös Thai Orchid ravintolasta Konepajalla.
*Offerillan kautta löytyy useasti hyviä tarjouksia thaimaalaisiin ravintoloihin, tällä hetkellä myynnissä on mm Thai Street Food Bangcook ravintolaan Itiksessä tai Kaaressa annokset kahdelle hengelle 20€.*
Mikä on sun suosikki Thai-ruoka ja missä käyt mieluiten syömässä silloin kuin Thai-ruuan himo iskee?
Suvin matkassa blogista löytyy myös yksi versio pad thaista, sen löydät täältä.
Muut Tanjan matkassa sivuston ruoka-aiheiset postaukset löytyy taasen täältä.
*postaus sisältää affiliatelinkkejä, joiden kautta ostamalla tuet blogin pysyvän aktiivisena myös jatkossa*
Thai ruoka on kyllä herkkua?Mun lempparini taitaa olla Tom Kha Gai, mutta kyllä Pad Thaikin on hyvää. Helsingissä söin ennen useamminkin siinä Annankadun pienessä thai-ravintolassa, mikä sen nimi nyt olikaan, mutta viimeisin visiittini siellä pari vuotta sitten oli kyllä pettymys
Thai-ruoka on ihanaa! <3 Oma suosikkini on Hämeentiellä oleva Poom'pui ja sen sisarravintola Pinto B'staurant Kurvissa. Keskustassa parasta thaikkua saa mielestäni Citycenterin Bangkok 9:stä 🙂
Mäkin voisin elää pelkästään som tamia syömällä. Mun lemppari paikka on Malmilla Vilppulantiellä Thai Thai ❤