Ruoka

Eataly Stockholm – Pieni pala Italiaa Tukholmassa

Rakastat Italiaa, sen ruokaa ja kulttuuria mutta oman asuinkaupunkisi italialaiset ravintolat ovat jo niin nähty? Olet matkalla Tukholmaan ja mietit mitä siellä tekisi tai missä kävisi lounaalla? Eataly on vastaus näihin kaikkiin. Ja mikä se Eataly oikein on? No, se on kaikkea, sanat kauppahalli, ruokakauppa, ravintola, baari, leipomo, pizzeria ja gelatobaari kuvaavat vain osin Eatalya.

Näkymä Eataly Stockholm yrityksen pääsisäänkäynnille Tukholmassa
Eataly sisäänkäynti Biblioteksgatan 5

Eataly

Tammikuussa 2007 italialainen bisnesmies Oscar Farinetti perusti ensimmäisen Eataly ketjun pisteen suljettuun vermutti tehtaaseen Torinossa ja sen jälkeen ketju on levinnyt jo useaan maahan, Tukholman Eataly on ketjun neljäskymmenes ja se avattiin vuonna 2018. Tukholman lisäksi löydät Eatalyn mm New Yorkista, Tokiosta, Sao Paulosta, Munchenistä ja risteilyfanit ilahtuvat MSC varustamon Preziosa, Divina, Meraviglia ja Seaside laivoilta löytyvistä Eatalyn toimipisteistä.

Vanhaan elokuvateatteriin rakennettu Eataly kokonaisuus löytyy osoitteesta Biblioteksgatan 5, mutta löydät toisen sisäänkäynnin Mäster Samuelsgatanin puolelta. Östermalmin alueelta löytyy paljon muutakin ruokamatkailijan kohteita, niistä lisää tulevissa postauksissa.

Italialaisia herkkuja Eataly myymälässä Tukholmassa
Herkkumyymälän herkkuja

Poikkesin itse Eatalyssa syyskuun alussa päivä Tukholmassa risteilyn yhteydessä ja ihastuin paikkaan. Jälkikäteen harmittaa, etten varannut mukaani kylmälaukkua, koska paikan juusto- ja leikkeletiskit olivat todella houkuttelevat. Seuraavan kerran varaan mukaani joko kunnon laukun tai lennän, jolloin matka-aika lyhenee huomattavasti.

italialaisia juustoja herkkumyymälässä
Juustotiskin antimia

Herkkupuoti ja ravintolat

Tukholman Eataly onkin ketjuun kuuluva, ei anneta sen vaikuttaa ennakko-odotuksiin, koska tulet yllättymään positiivisesti. Kompleksin alakerrasta löytyy kattava herkkumyymälä, josta löydät ihan kaiken mitä italialaisesta keittiöstä kuuluu löytyä. Tuotteet on esillä loogisesti, esimerkiksi löydät kaikki balsamicot yhdestä hyllystä ja risottoriisit sekä valmiit risotot samasta hyllystä. Ja kun et enää jaksa kiertää myymälän puolta, voit istahtaa cappuccinolle tai gelatolle kahvilaan tai nauttia martinin La Piazzan baaritiskin äärellä.

yleisnäkymä La Piazza baarista Tukholman Eatalyssa
La Piazza

Paikan keskipiste on La Piazza – baari jonka ympärillä on erilaisia myyntipisteitä, joista voit ostaa paikan päällä syötäväksi pizzaa, pastaa, juustolautasen tai vastapaistetun leivonnaisen. Ravintolatiloja Eatalysta löytyy kaksi, toinen alakerrasta Biblioteksgatanin puolelta ja toinen rakennuksen yläkerrasta.

La Piazza Eataly Stockholm
La Piazza

Tällä kertaa päätin testata margherita pizzan ja voin sanoa, että oli yksi parhaista pizzoista mitä olen koskaan syönyt. Juomaksi lasiin päätyi mandariinilimonadi, joka sekin oli todella raikas. Niitä päätyi myös tuliaisten joukkoon.

Margherita pizza Eatalyssa Tukholmassa
Margherita pizzaa Eatalyssa
Mandarinata limonadi
Mandarinata limpparia

Oletko sinä jo käynyt Tukholman Eatalyssa tai jossain muussa ketjun toimipisteessä? Ja mikä on lempiruokasi italialaisessa keittiössä?

Alakerran ravintolatilaa

Lue lisää aiheesta

Savusuolaa blogin Janica kävi testaamassa Eatalyn pizzat ja pastat, käy lukemassa täältä.

Italialainen ruoka on myös lähellä Tasty Travelissimon sydäntä. Reseptejä ja matkakertomuksia löydät täältä.

Kävin testaamassa Royal Caribbean varustamon Harmony of the seas laivan Jamie´s Italian ravintolan lokakuussa.

Saatat myös pitää...